Contact

Koen Dhollander Fotografie
Frans de l’Arbrelaan 57
2170 Merksem
koen.dhollander@telenet.be
www.koendhollander.be
KBO 0899 465 261

Ik werd als fotograaf gevormd door mijn werk als persfotograaf voor Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. Door jarenlang voor beide kranten te werken kreeg ik meer en meer ervaring en passie voor fotograferen. Ik haalde verschillende keren de covers van de kranten. Ik werd voor zowat alles ingezet van wat je in een krant kan bekijken. Daar voegde ik mijn eigen passie nog aan toe, die steeds meer groeide en groeide.

Voor mijn eerste boek Hoog Boven Antwerpen beklom ik de hoogste gebouwen en kerktorens van Antwerpen en fotografeer de straten van Antwerpen. Het boek werd meteen een groot succes.
Daarna ging ik op stap met dansers van de Koninklijke Balletschool en Ballet Vlaanderen en fotografeerde hen op toplocaties in het Antwerpse, zoals The Jane, de Kon. Elisabethzaal, het havenhuis,….Daarna volgde nummer drie, Bekend Antwerpen. Meer dan 35 bekende Antwerpenaren poseerden voor me op een voor hen bijzondere plek. Ik kreeg Axel Daeseleire, Kim Van Oncen, Davy Brocatus, Manou Kersting, ….voor de lens. Ik verscheen weer in de pers, in de kranten, op ATV, Ment TV,… Mijn laatste boek Chefs in Antwerpen ging over chefs in hun keuken. Van een broodje sla
tot sterrenchef menu’s. Want je kent wel de naam van de zaak en de bediening maar nooit de chef? 30 portretten van chefs, 30 recepten…

Ik leef me heel graag in in de wereld die ik ga fotograferen…

Ik werd geboren in Merksem op 7 januari 1965 en was actief in zowel de jeugdbeweging als jongerencentrum. Als snel groeide de passie voor auto-en motorsport en het fotograferen.

Ik geef les basis digitale fotografie en food-fotografie aan het Centrum voor Avondonderwijs op verschillende locaties in Vlaanderen. En schrijf freelance voor het fotografie tijdschrift Shoot.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.